k'/.

Greenlight v2 - Beheerder - Gebruikersbeheer

Gebruikers beheren

Via het gedeelte 'Gebruikers beheren' kunnen beheerders alle gebruikersaccounts die op de server zijn aangemaakt bekijken, doorzoeken en beheren.

Beheerders kunnen individuele accounts ook bewerken via het actiemenu dat voor elke gebruiker beschikbaar is.

Greenlight-beheerder Gebruikers beheren
(De beheerderspagina 'Gebruikers beheren'.)

Gebruikerstabbladen

Gebruik de tabbladen bovenaan de pagina om tussen de verschillende accountstatussen te schakelen.

Greenlight-beheerder Tabbladen voor gebruikers beheren
(de beschikbare tabbladen voor gebruikersaccounts.)
Tab Beschrijving
Actief Gebruikers die momenteel via hun account toegang hebben tot Greenlight.
In behandeling Gebruikers wachten op goedkeuring van de beheerder voordat ze toegang krijgen.
Banned Gebruikers aan wie de toegang is geweigerd of die expliciet zijn verbannen.
Verwijderde Gebruikers van wie de accounts door een beheerder zijn verwijderd.

Gebruikers zoeken en filteren

Het zoekveld kan worden gebruikt om gebruikers te vinden op basis van:

  • Naam
  • Gebruikersnaam
  • Authenticatieprovider
  • Aanmaakdatum van het account
Greenlight-beheerder Beheer gebruikers zoeken
(Gebruikers zoeken in het gedeelte Gebruikers beheren.)

Je kunt gebruikers ook filteren op rol. Klik op een rolbadge in de kolom 'Rol' om alleen gebruikers weer te geven die aan die rol zijn toegewezen.

Greenlight-beheerder Gebruikersfilter beheren
(Gebruikers filteren op rol.)

Accounts verwijderen

Om een ​​account te verwijderen, selecteer je 'Verwijderen' in het keuzemenu met accountacties.

Zodra een account is verwijderd, wordt deze verplaatst naar het tabblad 'Verwijderd'.

Greenlight-beheerder Gebruiker verwijderen
(Een gebruikersaccount verwijderen.)

Via het tabblad 'Verwijderd' kunnen beheerders het account en de bijbehorende kamers herstellen of permanent uit het systeem verwijderen.

Permanent verwijderde accounts kunnen niet worden hersteld.

Gebruikers van wie de accounts permanent zijn verwijderd, kunnen zich opnieuw registreren met hetzelfde e-mailadres.

Accounts blokkeren

Om een ​​gebruiker te blokkeren, selecteer je 'Gebruiker blokkeren' in het keuzemenu 'Accountacties'.

Geblokkeerde gebruikers worden verplaatst naar het tabblad 'Geblokkeerd' en hebben geen toegang meer tot Greenlight.

Een blokkering voorkomt ook dat de gebruiker een nieuw account aanmaakt met hetzelfde e-mailadres.

Gebruikersaccounts samenvoegen

Als twee accounts samengevoegd moeten worden, kunnen beheerders de functie voor het samenvoegen van accounts gebruiken.

Tijdens een samenvoeging wordt één account het primaire account en het andere het account dat wordt samengevoegd.

Alle kamers die bij het te fuseren account horen, worden overgezet naar het primaire account. Zodra de overdracht is voltooid, wordt het gefuseerde account permanent verwijderd. Er worden geen andere gebruikersgegevens overgedragen.

Om accounts samen te voegen, opent u het vervolgkeuzemenu voor accountacties van het primaire account en selecteert u 'Samenvoegen' . U kunt vervolgens het account dat u wilt samenvoegen zoeken op naam of e-mailadres van de gebruiker.

Greenlight-beheerder Accounts samenvoegen
(Twee gebruikersaccounts samenvoegen.)

Overgedragen kamers worden automatisch voorzien van het voorvoegsel (Samengevoegd) . Het ontvangende account kan deze kamers vervolgens naar behoefte hernoemen, bewerken of verwijderen.

Accounts bewerken

Om een ​​gebruikersaccount te bewerken, selecteer je 'Bewerken' in het vervolgkeuzemenu 'Accountacties'.

Beheerders kunnen de volgende accountgegevens wijzigen:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Toegewezen rollen
  • Standaard taal
  • Profielfoto

Gebruikersrollen bewerken

Gebruikersrollen kunnen worden beheerd via het scherm voor het bewerken van accounts.

Greenlight-beheerder Gebruikersrollen bewerken
(Het toewijzen en verwijderen van gebruikersrollen.)

Om een ​​rol te verwijderen, klikt u op de x naast de rolnaam. Om een ​​rol toe te wijzen, selecteert u deze in het keuzemenu voor rollen.

Beheerders kunnen alleen rollen toewijzen of verwijderen die een lagere prioriteit hebben dan hun hoogst toegewezen rol.

Hoewel gebruikers meerdere rollen kunnen hebben, wordt bij het bepalen van de machtigingen alleen de rol met de hoogste prioriteit gebruikt.

Gebruikerswachtwoorden resetten

Als een gebruiker zijn wachtwoord vergeet, kan een beheerder een e-mail sturen met een link om het wachtwoord opnieuw in te stellen.

Open het gebruikersaccount met Edit, dan klikken Reset user passwordGreenlight stuurt de gebruiker een e-mail met instructies voor het aanmaken van een nieuw wachtwoord.